sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Keskisuomalainen juhlavuosi 2012

Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry käynnisti toukokuun alussa keskisuomalaista hevosperinnettä kokoavan kehittämishankkeen ”keskisuomalaista hevoskulttuuria sadan vuoden ajalta”. Hanke on eu-osarahoitteinen (Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013) ja toteutetaan Keski-Suomen Ely-keskuksen myöntämän rahoituspäätöksen mukaisesti .

Hankkeen tavoitteena on kerätä perinnetietoa paikallisyhdistyksistä, paikallisista hevosista, hevosihmisistä, tapahtumista, välineistä, työmenetelmistä ja muista omaleimaisuuksista, jota satavuotinen historia pitää sisällään. Saatu tieto kootaan tietopaketin muotoon ja sitä jaetaan eri toimijoiden käyttöön; mm. matkailu- ja kulttuuriorganisaatiot, oppilaitokset, kirjastot, kunnat jne.

Juhlavuonna 2012 tulemme järjestämään myös tapahtumia, joissa saatua perinnetietoa esitellään ja jotka pyritään toteuttamaan perinteisin tavoin. Tavoitteena on myös mm tehdä kouluesittelyjä kunkin hevosseuran alueen kouluilla ja siirtää arvokasta paikallishistoriaa nuoremmille sukupolville.

Hanketta toteuttaa liiton lisäksi alueen hevosseurat, hevosihmiset ja muut toimijat.

Lisätietoja hankkeesta: Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry, toiminnanjohtaja Sari Piirainen, puh. 010 321 0263 tai hankkeen osa-aikainen projektityöntekijä Paula Jakonen, puh.  040 724 75 32.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit