maanantai 11. heinäkuuta 2011

Suokki testaa: Hyönteismyrkyt

Laidunkauden ollessa täydessä vauhdissa, painiskelemme jälleen jokakesäisten ongelmien kimpussa. Ainainen ötökkäriesa ottaa koville, ja hevoset kärsivät purevista paarmoista, polttiaisista ja mäkäräisistä. Suokki otti ja testasi hyönteismyrkkyjen tehoa. Mietinnässä oli testata myös harjaan kiinnitettävää magneettilappua, mutta ajatus sen joutumisesta laidunkaverin mahaan ei houkuttanut. 


Ensimmäisenä käytössä oli useamman päivän tehon lupaava Farnamin valmistama Tri-Tec 14. Suihke oli tuoksultaan miellyttävä, eikä lainkaan pistävä, kuten olisi voinut olettaa. Ohjeiden mukaan lisättynä valmistaja lupaa jopa 14 päivän tehokasta kestoa, joten ison pullon pitäisi olla riittävä. Tuote oli helppo suihkutella ja pään alue yms. herkemmät paikat levitettiin Tri-Tecillä kastellulla liinalla. Käytössä tuote ei kestänyt kahta viikkoa lisäämättä, vaan sitä jouduttiin säästä riippuen lisäämään 2-3 kertaa per viikko. 


Teho ötököihin oli hyvä, ja heppa sai olla rauhassa laitumella. Miinuksena hepan hikoillessa liikutuksessa aine kasautui paikka paikoin tummaksi töhnäksi (liikaa annosteltu?). Sotku lähti kuitenkin harjaamalla ja satulahuopa puhdistui  normaalissa konepesussa. Toinen iso miinus on tuotteen saatavuudessa: Tri-Teciä voi tilata tällä hetkellä ainoastaan ulkomaisten nettikauppojen kautta, kuten  MySelleria,  ja Suomeen toimitettuna hinta nousee toimituskulujen takia melkoiseksi.


Toisena käytössä  Ekholms Prob Hevosdeo .Tuote laimennettiin 1:1 veden kanssa spraypulloon. Tuoksu oli mukava: tervaa- ja sitrusta, mutta teho valitettavan huono, ellei tuotetta lisännyt usein. Plussaa myrkyttömyydestä ja kesäallergikoille sopivuudesta. Tuotetta voitaisiin myydä valmiina seoksena suihkepulloissa, jolloin käytettävyys paranisi huomattavasti.



Kolmantena testikäyttöön valikoitui W-Kesäspray Wahlsténilta. Tuote levittyi hyvin, mutta oli melko voimakas tuoksultaan. Ohjeessa neuvottiin ensimmäisillä kerroilla lisäämään tuotetta useasti, ja sen jälkeen tarpeen mukaan 2-4 kertaa viikossa. Plussaa hyvästä suuttimesta, miinusta voimakkaasta sitruksentuoksusta. Teho oli alun lisäämisen jälkeen melko hyvä, ja tuotetta jouduttiin lisäämään n. joka toinen päivä.


Neljäntenä perinteikäs pikiöljy . Tuote sekoitetaan 50% pikiöljyä ja 50% rypsiöljyä. Testiin tehtiin myös laimeampi seos, mikä toimi hyvin. Mahtava tervantuoksu! Iso miinus öljyn sotkevuudesta, hanskat käteen myös levittäessä. Vinkki: tee seos juomakorkilliseen 0,5 l pulloon, mistä se on helppo kaataa levitettävin kohtiin ja sivellä sitten pehmeällä sudilla. Kätevää harjaan ja häntään levitettäessä. Öljy on tummaa ja tahmeaa, joten tyydyttiin lisäämään koko hepan sijasta seosta vain tarvittaviin kohtiin. Tuote on hinnakasta mutta riittoisaa.


 Testin tulokset:


  1. Farnam Tri-Tec14 Fly Repellent
  2. W-Kesäspray
  3. Pikiöljyseos
  4. Ekholms Prob Hevosdeo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit